TALIANSKE VÍNA

Žiadne produkty

Podkategórie

  • ADAMI

    ADAMI – pevne tradicie ,silne korene a rafinovany technologicky postup su zakladom tohoto vinarstva,ktore sa radi medi spicu vyrobcov Prosecca v Taliansku. Rodina ADAMI vyjadruje hodnoty tvrdou pracou,pohostinnostou a kontinuitou medzi minulostou a sucasnostou.V roku 1920 kupil dedko Abele Adami vinicu Giardino,z ktoreho vyrobene Prosecco sa stalo vlajkovou lodou vinarstva.Po nom prevzali vinarstvo Franco Adami spolu s bratom Armandom. Vinice sa nachadzaju na strmych svahoch Valdobbiadene a taktiez v oblasti Colli Trevigiani. Vyroba prebieha setrnym lisovanim hrozna,riadenou fermentaciou,nasledne kontaktom s jemnymi kalmi v nerezovej nadobe pocas troch mesiacov.Druha fermentacia sa vykonava nerezovych tlakovych nadobach. Prosecco Je talianske šumivé víno vyrobené z Prosecco hrozna v prevažnej miere v severnom regióne Veneto blízko Conegliano a Valdobbiadene v kopcoch severne od Treviso v podhorí Álp.Názov Prosecco je odvodený od severnej talianskej dediny Prosecco(Trieste).Prosecco je chránené v DOCG ako Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene, Prosecco di Conegliano a Prosecco di Valdobbiadene. V porovnaní s inými šumivými vínami, Prosecco má nízky obsah alkoholu, asi 11 až 12 percent objemu. Príchuť Prosecco je opísaná ako intenzívna aromatická a svieža, evokuje žlté jablko, hrušku, biele broskyne,marhule,citrusové plody - citrón a grapefruit s náznakmi medu. Na rozdiel od šampanského,ktoré je obľúbené pre svoju bohatú chuť a komplexnú sekundárnu arómu väčšina Prosecco má intenzívnu primárnu aromatiku,sú ľahké,svieže a jednoduché. Prosecco sa hodí na každú príkležitosť a taktiež k cestovinám s bielou omáčkou, rybám a pokrmom z darov mora a letným šalátom. Podávame dobre vychladené.

  • CANTINA TRAMIN

    Cantina Tramin (tiež známy ako Produttori Termen - to je bi-kultúrnu oblasť) je oblasť, kde sa produkujú vynikajúce odrody Gewurztraminer, Pinot bianco, Sauvignon a Lagrein Alto Adige. Spoločnosť bola založená v roku 1898 a vína vyrába brilantný enológ Wili Sturzovo. Jeho vína majú pozoruhodnú štruktúru a rovnováhu a tiež krásnu odrodovú čistotu. Sú to vína, ktoré sú vytvorené tak, aby odrážali miestny terroir a nie pulz trhu. Vinice selezione bottlings predstavujú to najlepšie z tejto oblasti. Medzi najlepšie vína z Cantina Tramin patria: • Gewurztraminer "Nussbaumer" • "Stoan" (Chardonnay, Sauvignon, Pinot Bianco, Gewurztraminer) • Pinot Bianco "Tauris" • Sauvignon "Montan" • Lagrein "Urban" • Pinot Grigio "Unterebner" • Gewurztraminer "terminui Vendemmia tardiva"

  • CASANOVA DI NERI

    Casanova di Neri je jedným z najprestížnejších výrobcov Brunella v Montalcine.Rodinné vinárstvo založil v roku 1971 Giovanni Neri.Vinice o celkovej rozlohe cca 48ha sa nachádzajú na rôznych svahoch Montalcina,kde sú radikálne rozdiely v zložení pôdy,mikroklímy a vegetácie a sú rozdelené do štyroch samostatných celkov - Pietradonice" v dell'Abate Castelnuovo, "Cetinje" v S. Angelo in Colle, "Cerretalto" a "Fiesole.

  • CORINO

    CORINO – rodina Corino sa usadila v La Morra vo vinarskom regione Piemont v roku 1952 a patri medzi spicku vinarov v tejto oblasti.Giovanni Corino postupne nakupil pôdu a visadzal vinic.Prve Barolo vyrobil v osemdesiatych rokoch.Medzi pestovanymi odrodami su Nebbiolo,Dolcetto,Barbera.V roku 2006 bolo vinarstvo rozdelene medzi bratov Giovanniho a Giuliana.

  • MONTEPELOSO

    Montepeloso sa nachádza v kopcoch v blízkosti malého stredovekého mestečka Suvereto na toskánskom pobreží a patrí medzi najteplejšie oblasti Toskánska.Majiteľom je švajčiarsko-taliansky historik Fabio Chiarelotto,ktorý je posadnutý vášňou vyrábať najkvalitnejšie vína o čom svedčia aj jeho dosiahnuté výsledky a ocenené vína.Využil obrovský potenciál,ktorý mu daný terroir poskytol,vo viniciach zrealizoval regrafting - kompletne a drasticky novou metódou a stratégiou poprestrihával vinič s najmenšou výťažnosťou,čím dosiahol ohromnú kvalitu vínnej suroviny,z ktorej vyrába vína.

  • GIUSEPPE QUINTARELLI

    Giuseppe Quintarelli je v Taliansku nazývaný kráľom Amarone z Veneta a jeho vína patria k svetovej špičke.História vinárstva siaha do r.1924,kedy jeho otec začal s výrobou vína.Vlastní cca 13ha viníc a ročná produkcia je približne 40 tis.fliaš.Oblasť Valpolicella,kde sa vinič pestuje a majstrovská ruka Giuseppeho pri výrobe dáva jeho vínam komplexný a harmonický rozmer.Vína sú krásne aromatické, v chuti plné,mohutné a pritom minerálne. Giuseppe Quintarelli hovorí: " Moje vína sú ako deti,milujem ich všetky rovnako ". Giuseppe Quintarelli -Ikona zomrel v januári 2012 po dlhej chorobe

  • VINOSIA

    Vinosia je nové, pomerne mladé vinárstvo,ktoré založili Mario a Luciano Ercolino, ktorých rodina založila Feud di San Gregorio , kde bol predtým enologom. V roku 2003 Mario a Luciano si stanovili,že budú vyrábať ich vlastné vína a založili Vinosia, nové mieste vinárstvo. Vinárstvo sa nachádza v obci Carazita, 5 km od Taurasi, v obci Luogosano . Celkovo obhospodaruje cca 50ha viníc.Z okolitých viníc Vinosia v súčasnosti vlastní približne 15 hektárov: 7,5ha Aglianico, 3ha Fiano a 4,5 haGreco. Ostatné odrody pochádzajú od miestnych pestovateľov, s ktorými udržiava dlhodobé vzťahy. Mario dohliada na proces výroby vína s najvyššou presnosťou a starostlivosťou, zatiaľ čo Luciano riadi marketing a distribúciu. Vyrábané vína vyjadrujú potenciál a charakter regiónu(sopečnovápenatá pôda bohatá na minerály) Campania a moderný nádych pôvodných druhov vínnej révy. Pestované odrody: Greco di Tufo, Fiano di Avellino, Falanghina, Aglianico, Primitivo, Negroamaro, Malvasia Ročná produkcia je cca 900tis.fliaš.

  • ROCCA DI MONTEGROSSI

    Región Toscana

  • ELIO ALTARE

    Región Piemonte

  • DUEMANI

    Región Toscana

  • PRODUTTORI del BARBARESCO

    Región Piemonte

  • IL CONTE VILLA PRANDONE

    Región Marche